Tsau kaikki.

Päätin tänään aloittaa tämän blogin kirjoittelun. Enkä keksi mitään sanottavaa, vaikka kerrottavaa olisi kuinka. No, ajatus tässä blogissa on kuitenkin käydä läpi kaikenlaista kivaa, mutta ennen kaikkea viimeistä vuottani alle 50-vuotiaana. Pohdittakoon, onko 50 ikänä paljon vai vähän. Mietittäköön mitä elämä on jo antanut ja mitä se vielä voi antaakaan. Jos siltä tuntuu, kommentoitakoon maailmassa tapahtuvia ja varsinkin ruokaan ja ravintolakulttuuriin liittyviä asioita.

Suurin juttu tällä hetkellä on kuitenkin tämä viimenen vuosi ennen 31.10.2017, jolloin täytän 50. Tämän vuoden aikana aion juosta 12 maratonia, joista ensimmäinen on Ateenassa 13.11.16. Aikomukseni on tallentaa merkintöjä tapahtumista ja tuntemuksia kilometrien varrelta. Kerron myös miten olen treenannut, miten olen syönyt ja miten lepäillyt valmistautuessani tähän. Onko palautuminen helppoa? Onko jokaisen tapahtumaan lähteminen yhtä kivaa? Onko mielessä keskeyttämiset?

Metrejä maratonissa on 42195, joka tarkoittaa että juoksen tapahtumissa tulevan vuoden aikana 506km 340m. Kaloreita urakkaan kuluu sen verran, että voisin syödä 160 pullaa, 1700 porkkanaa tai vaikka 200 naudanpihviä. Tämä siis kaiken muun syömisen lisäksi. Aikaakin hommaan tuhraantuu. Pelkästään tapahtumissa juosten vietän yli 50 tuntia. Ja kun nämä juoksut mennään ympäriinsä, kuluu aikaa runsaasti enemmän.

Aloitan Ateenasta, siitä etenen joulukuussa Norjan Ålesundiin ja tammikuussa Kanarialle. Helmikuun tapahtuma on eksoottisessa Porissa sisähallissa, maaliskuu taas lämpöisessä, Maltalla. Tämän jälkeen olenkin sitten kotimaassa: Helsinki, Oulu, Forssa ja Turku ovat ehdokkaina listallani. Vuosi huipentuu toivottavasti Medociin ja lopulta Reykjavikiin.

Toivottavasti viihdytte ja jaksatte seurata minua. 

Tervetuloa!

Sami Garam, kokki